Onbemand wasconcept Fuelwash floreert in Veghel

Tamoil liet het onbemande wasconcept Fuelwash van EenzetCarwash in Veghel plaatsen bij een tankstation. Inmiddels is het systeem alweer drie maanden in gebruik. Naar volle tevredenheid, stelt retail manager Jeroen Buijk van Tamoil.

“In navolging van Ossendrecht en De Rijp waar we de bestaande roll-over onbemand hebben gemaakt, hebben we in Veghel de  eerste volledige Fuelwash  uitgerold. In juli volgt de tweede in Groningen”, zegt Buijk. Het project in Veghel was een behoorlijke uitdaging. Er is drie maanden werk aan geweest, omdat de washal volledig verbouwd is. Zo werd de buitenmuur afgebroken, zodat een open uitstraling ontstond. Deze verbouwing viel in de smaak bij de klanten.

Sales manager Eric Mekelenkamp van EenzetCarwash vult Buijk aan: “Uit een door ons uitgevoerd onderzoek naar het gebruik van Fuelwash blijkt dat  veel klanten het fijn vinden dat er voor een open benadering is gekozen. Hallen in grote carwashes worden vaak als ‘benauwd’ bestempeld. Bij Fuelwash is dat probleem niet aan de orde. Deze machine staat in de buitenlucht, op een open plek en is goed verlicht. Dat spreekt mensen aan.”

Goede waskwaliteit

Fuelwash is ideaal voor mensen die snel en  voordelig hun voertuig willen wassen, maar wel een goede waskwaliteit verwachten. “Doordat dit wasconcept onbemand is, kunnen we een wasbeurt voor een zeer scherpe  prijs  aanbieden.  Als mensen bij ons tanken, krijgen ze op de tankbon automatisch een code waarmee ze de mogelijkheid hebben om met korting hun auto  te wassen. Het is een loyaltyprogramma waarmee je klanten aan je tankstation bindt. Brandstof is het verdienmodel van dit concept”, stelt Buijk. “Uiteraard kunnen klanten ook zonder tanken hun auto wassen. Maar de combinatie tussen tanken en wassen op deze wijze is uniek.”

Tamoil is heel tevreden over de locatie in Veghel. Groningen krijgt binnenkort een eigen Fuelwash. Op het moment van schrijven wordt deze installatie door EenzetCarwash in de eigen werkplaats opgebouwd. “In Andelst wordt de wasinstallatie bestickerd in de kleuren van Tamoil en de technische ruimte zo ingericht dat deze direct aangesloten kan worden”, zegt Mekelenkamp. “Het enige dat we vragen van onze klanten is een internetconnectie en de juiste nutsvoorzieningen. De rest regelen wij.” Als alle onderdelen klaar zijn voor transport, wordt al het materieel vanuit Andelst naar Groningen gereden waar het vervolgens  geïnstalleerd wordt. Deze zogenaamde plug and play methode zorgt voor een forse verkorting van de installatietijd.

Trend

Een droger zit niet op de Istobal roll-over  Daardoor is de machine zeer stil waardoor het concept aan alle geluidsnormen voldoet en ook in woonwijken en dorpskernen geplaatst kan worden. Omdat de auto met osmose-water wordt nagespoeld droogt deze mooi vlekvrij op. Met een capaciteit van veertien auto’s per uur is het systeem volgens Mekelenkamp zeer rendabel. Het concept wordt verder geleverd met onder meer slagbomen, spatschermen en camera’s op de roll-over die door perslucht schoongehouden worden. Deze camera’s registreren elk voertuig en kunnen op voorhand zien of er schades  op een auto zitten. Mocht een gebruiker een schade claimen dan kan via de videobeelden dit geanalyseerd  worden.

In Groningen kan tevens Neste MY Renewable Diesel (HVO 100)  getankt worden. Deze volledig fossielvrije dieselolie met een CO2 besparing tot wel 90 procent wordt volgens Buijk slechts door een beperkt aantal partners van Neste, waaronder Tamoil, in Nederland verkocht op tankstations. “Onze Tamoil Express locatie in Groningen aan de Peizerweg innoveert hiermee op wasgebied en verduurzaamt door het aanbieden van Neste MY Renewable Diesel.” Buijk verwacht een toename in het aantal onbemande roll-overs: “Driekwart van onze tankstations is onbemand. Deze trend zet zich zeker door.”

Dit artikel verscheen ook in CarwashPro