BERKMAN – ZOETERMEER

Berkman opent eerste Fuelwash concept bij tankstation Zoetermeer.

Brandstofleverancier Berkman Energie Service heeft bij zijn tankstation in Zoetermeer een onbemande carwash geopend. Het betreft de vestiging aan Zalkerbos, waar het FuelWash-concept van EenzetCarwash is gerealiseerd. Daarmee was het station drie maanden geleden de eerste die dit nieuwe concept in gebruik nam.

EenzetCarwash lanceerde vorig jaar FuelWash, een onbemand autowasconcept. Daarmee richt Eenzet zich vooral op het almaar groeiende segment van onbemande tankstations. Voor dergelijke locaties is het moeilijk om zich te onderscheiden van de concurrentie. Maar met een roll-over wasmogelijkheid kunnen uitbaters toch iets unieke bieden.

Belangrijk aspect bij het nieuwe concept is dat de tankstation-eigenaar nauwelijks omkijken heeft naar de wasinstallatie. Chemie wordt door de leverancier bijgevuld. Storingen worden op afstand gedetecteerd en afgehandeld, evenals noodzakelijk onderhoud. Als klanten hulp nodig hebben, is er een intercom die zeven dagen per week van 07.00 tot 22.00 uur is bemand. Het gemiddelde aantal wassingen in Zoetermeer ligt boven de dertig per dag. Met een piek op vrijdag en zaterdag, waarbij het aantal van zestig wordt gepasseerd.

Er is bewust gekozen voor slechts één wasprogramma, zonder drogen. Door het gebruik van osmosewater is drogen niet nodig, wat zorgt voor geluidsreductie en een hogere omloopsnelheid. De wasinstallatie staat namelijk in de open lucht onder een overkapping en niet in een hal.

Voor de wastechniek viel de keuze op de Istobal M1. Dis is een perfecte machine voor iedereen die wel een kwalitatief hoge wassing wenst maar geen behoefte heeft aan extra opties zoals wax en/of hogedruk.

Technische gegevens:

Istobal M1 roll-over

Washoogte: 2,30 mtr
Wasbreedte: 2,50 mtr
Wasborstels: Link-Feel®
Portaal: folie in huisstijl Berkman

Contactgegevens:

Berkman Tankstation 
Zalkenbos 1
2716 KA Zoetermeer
Website: Berkman Tankstation