De reden waarom Beekman Transport voor EenzetCarwash koos.

EenzetCarwash heeft een Istobal HW Progress truckwashinstallatie geplaatst bij Beekman Transport in Apeldoorn. Met de komst van deze wasinstallatie kan het 174 eenheden tellende wagenpark van de logistiek dienstverlener in eigen beheer gewassen worden. De HW Progress is uitgerust met hogedrukopties voor zowel het dak als de zijkant.

“Voorheen werden onze vrachtwagens altijd extern gewassen, maar inmiddels hebben we 174 eenheden in ons wagenpark en leek het ons een verstandige investering om onze voertuigen in eigen beheer te gaan wassen.” Aan het woord is Sander Eikendal, chef van de werkplaats en tevens wagenparkbeheerder bij Beekman Transport.

“Wij stellen hele hoge eisen aan de uitstraling van onze voertuigen. Met steeds meer wagens onderweg en soms lange wachttijden bij andere truckwashes liepen de kosten voor het extern wassen steeds meer op. Bovendien wilden we meer controle. Nu worden alle wagens minimaal 1 keer per maand gewassen door ons vast team autowassers. Het wassen gebeurd op vrijdagavond en zaterdag, zo wordt er door de week geld verdiend en rijdt iedereen maandag weer met een schone auto de poort uit”, aldus Eikendal.

Speciaal transport

De HW Progress is uitgerust met verschillende hogedrukopties. “We hebben speciaal voor deze optie gekozen omdat we krassen willen voorkomen”, verduidelijkt Eikendal. “Het grove vuil wordt er nu eerst afgespoten. Bovendien hebben we een zeer veelzijdig wagenpark vanwege onze speciale transporten. Ook voor deze wagens is de hoge druk optie een uitkomst.”

Daar waar de truckwash in eerste instantie uitsluitend voor eigen gebruik was aangeschaft wordt er tegenwoordig ook voor andere bedrijven gewassen. “Dit doen we alleen op afspraak en alleen voor vaste klanten. Hierdoor hebben we nooit wachttijden voor het wassen en bovendien drukken we hiermee de operationele kosten van de truckwash.”

Sterke groei

Beekman Transport is gespecialiseerd in fijnmazige distributie in de Benelux, warehousing, logistic services en speciaal transport. Als transporteur van hout opgericht in 1937 door Marten Beekman, is het bedrijf trots op zijn geschiedenis. In de eerste jaren werden de boomstammen nog met paard en wagen uit de Veluwse bossen gehaald. Later, in de jaren 50 verschenen de eerste vrachtwagens. Twee volledig gerestaureerde exemplaren sieren de entree van het hoofdgebouw. Momenteel wordt Beekman Transport geleid door Alfred Beekman, kleinzoon van Marten.

Beekman heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Deels door overnames maar vooral door veelzijdigheid, eigenheid en kwaliteit. Tegenwoordig zijn logistics, warehousing en value added diensten gecombineerd tot een sterk full service concept. Beekman vervoert, houdt voorraad en ondersteunt zijn klanten met slimme online en offline diensten.