De reden waarom Bosch Carservice Kleverlaan opnieuw voor EenzetCarwash koos.

Bosch Car Service Kleverlaan schafte na elf jaar trouwe dienst een nieuwe roll-over aan. Opnieuw werd door het bedrijf uit Limmen voor een wasinstallatie van EenzetCarwash gekozen. Eigenaar Ron Kleverlaan is erg te spreken over de fonkelnieuwe Istobal FLEX5 roll-over: “Wat vooral opvalt is de enorme technische vooruitgang ten opzichte van onze vorige machine.”

Bosch Car Service Kleverlaan begon in 1966 als kleine dorpsgarage en is inmiddels uitgegroeid tot een full-service autobedrijf met gemiddeld negentig occasions op voorraad, een werkplaats met tien autobruggen, een schadeafdeling en spuiterij en een carwash en autopoetsafdeling. “We zijn zo groot geworden door voortdurend te innoveren en investeren,” verduidelijkt Kleverlaan. “De focus lag daarbij niet alleen op roerende en onroerende goederen maar vooral in het leveren van de beste service. Dit leverde ons in 2010 de titel van Autobedrijf van het Jaar op door de BOVAG. In 2015 behaalden we de tweede plaats in diezelfde verkiezing”.

Het streven naar de beste service leidde in 2009 tot de aanschaf van een eerste carwash. Kleverlaan: “We wilden na iedere servicebeurt de auto een wasbeurt geven. Met de doorloopsnelheden die we hier hebben zou dat een zeer intensieve klus zijn geworden. De komst van een carwash was dan ook zeker gerechtvaardigd. De aanschaf van een roll-over lag daarom voor de hand en we zijn destijds in zee gegaan met EenzetCarwash. Zij plaatsten hier onze eerste Istobal rollover compleet met washal.”

Technische vooruitgang

Deze rollover was na elf jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Voor Kleverlaan was het al snel duidelijk welke partij voor een passende vervanger moest zorgen: EenzetCarwash. “Daar waren een aantal redenen voor”, stelt de ondernemer. “We waren zeer tevreden over de vorige machine, maar ook de service van EenzetCarwash was doorslaggevend. Ze stonden altijd voor ons klaar en dachten met ons mee. Doordat we met dezelfde partij in zee gingen, konden we de bestaande pompen hergebruiken en de washal zonder grote aanpassingen in stand houden. Dat leverde ons een mooie kostenbesparing op.”

De nieuwe roll-over heeft een opvallende gele kleur. Kleverlaan: “We hebben vorig jaar onze huisstijl helemaal vernieuwd. Ieder specialisme binnen onze organisatie heeft zijn eigen kleur gekregen en voor de afdeling carwash en poetsservice werd dat geel.” De nieuwe Istobal FLEX5 rollover is inmiddels volop in bedrijf. “De eerste ervaringen zijn erg goed”, zegt Kleverlaan. “Wat vooral opvalt is de enorme technische vooruitgang ten opzichte van onze vorige machine. Het wasprogramma wast beter schoon, droogt beter en de machine loopt mooi rustig. Bovendien is de wasinstallatie door zijn hoogte en -breedte zeer geschikt om bedrijfsbussen tot 2,70 hoog te wassen en ook pickup trucks met een breedte van 2,50 meter kunnen gewassen worden.”