1.000.000 wassingen met een Istobal kettingwasstraat van EenzetCarwash

In het Belgische Zeebrugge staat bij C.RO Ports sinds 2013 een 49,9 meter lange Istobal TC kettingwasstraat. Deze is speciaal ingericht voor het wassen van auto’s die per trein of schip worden aangeleverd in de overslaghaven.

C.RO Ports is het overslagbedrijf voor auto’s die vanuit Zeebrugge naar Groot-Brittannië geëxporteerd worden. Dit gebeurt door middel van een zogenaamd RoRo-schip (roll-on, roll-off). Auto’s van onder meer de merken Mercedes, Ford en Toyota worden per trein naar het honderdzeventig hectare grote terrein vervoerd. Vóór het verschepen wordt ieder voertuig gewassen in de Istobal wasstraat.

Onlangs werd het hier de miljoenste wassing uitgevoerd en dat in een wasstraat die zowel zuur als alkalisch wast.

De wasstraat is in onderhoud bij EenzetCarwash. De servicemonteurs van EenzetCarwash voeren als onderdeel van een onderhoudscontract, op vastgestelde tijden periodiek onderhoud uit. Hierbij worden alle vitale onderdelen geïnspecteerd, mechanische onderdelen gesmeerd. Hierdoor is het mogelijk een ongekend hoog service level te realiseren met een up-time welke ruim boven de 99% ligt.

Speciaal voor de miljoenste wassing hebben de monteurs van EenzetCarwash alle portalen, wasborstels en wanden van de washal gereinigd.  De kwaliteit van de Istobal wasstraat in combinatie met professioneel uitgevoerd onderhoud heeft zich hiermee ruimschoots bewezen!

Hieronder een impressie van de schoonmaakwerkzaamheden: