100.000 wassingen op de teller – een nieuwe rollover voor Carwash Correct

Na negen jaar en met 100.000 wassingen op de teller, vond Sharif Girgis het tijd voor een hagelnieuwe rollover, de Istobal M’NEX25. De voorwas wordt bij Carwash Correct in Oosterwolde nog altijd met de hand gedaan. “Mede dankzij die service hebben we een goede naam in de regio”, vertelt Girgis.

Sharif Girgis kiest na negen jaar wassen met de M’NEX25 voor een nieuw exemplaar van precies hetzelfde model waar hij sinds de start van zijn onderneming in Oosterwolde mee werkt. “Het concept staat als een huis”, zegt hij.

Negen jaar terug kocht Girgis de rol-over om de taxi’s van zijn taxibedrijf te wassen. “Omdat er in de wijde omgeving geen andere carwash zat, kozen we gelijk voor een commerciële opzet. Dat werd Carwash Correct.” De ondernemer ging voor een samenwerking met EenzetCarwash en doet dat nu opnieuw. “We doen nu negen jaar zaken met ze en zijn nog steeds zeer tevreden”.

In de roos

Het taxibedrijf is sindsdien verkocht, maar het carwashbedrijf breidde uit. Sinds een paar jaar staan er twee tandem roll-overs en twee wasboxen op de locatie. “Een carwash hier bleek een schot in de roos. Dat we in een dorp wonen heeft absoluut voordeel, iedereen praat met elkaar en we hebben vanaf het begin goede mond-tot-mondreclame gehad.”

Carwash Correct is gevestigd in een landelijke omgeving met veel landbouwactiviteit. “Als de boeren aan het oogsten zijn worden de wegen vuil en de auto’s worden dan erg smerig”, legt Girgis uit. “En we kregen al snel een goede naam in de regio, mede omdat we alle auto’s eerst met de hand voorwassen. We merken dat onze klanten deze service erg waarderen”.

Nieuwste techniek

De machine is vervangen omdat de eerste roll-over op leeftijd begon te raken en meer dan 100.000 wassingen op de teller had. “We konden ervoor kiezen om bijvoorbeeld de borstels te vervangen en de installatie helemaal te renoveren, maar het leek ons beter om er een nieuwe in te zetten met de nieuwste techniek.” Nog een argument om voor de M’NEX25 te kiezen volgens Girgis: “Op het bedrijventerrein zit een aantal installateurs en aannemers, zij wassen graag hun bus hier. Door de washoogte kunnen ook verhoogde en verlengde bedrijfsbussen hier terecht.”