Wereldprimeur voor Autobedrijf Jan van Mourik in Geldermalsen

De machine staat nog niet eens op tekening, maar Marinus van Mourik van het autobedrijf Jan Van Mourik in Geldermalsen weet het zeker, de M’NEX37 takt machine wordt een succesconcept dat zijn gelijke niet kent. De nieuwe dubbele rollover krijgt alle moderne opties zoals een polish programma, het Infinity Mousse schuimgordijn en Multidisk wielborstels. Doordat deze functies over 2 portalen worden verdeeld heeft de nieuwe rollover een veel hogere capaciteit dan een traditionele machine.

Het nieuwe concept is door EenzetCarwash speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. De Nederlandse autowasser is misschien wel de meest kritische carwash klant ter wereld.  Met deze nieuwe machine combineren we het beste van 2 werelden. Het takt-concept is al jaren een beproefde oplossing voor locaties waar geen plaats is voor een wasstraat maar waar wel een hogere capaciteitsbehoefte ligt dan met een traditionele rollover geleverd kan worden.

Takt machine met schuimgordijn en polish programma

Van Mourik heeft op deze locatie al een takt machine, maar doordat het wasproces is gesplitst in een was- en droog cyclus zochten we naar de mogelijkheid om hier niet alleen een polish programma mogelijk te maken, maar ook Istobal’s schuimgordijn “Infinity Mousse” te integreren.. De oplossing werd gevonden in een 2e set polishborstels op het 2e portaal.

Tijdsbesparing

Wil je optimaal gebruik maken van een takt-machine, dan is het erg belangrijk dat de beide portalen even lang over het wasproces doen. Het wasproces met deze nieuwe generatie machine zal aanzienlijk in tijd afnemen. Door middel van de laatste technieken op het gebied van frequentieregelaars is een efficiëntere en vloeiende wasproces te realiseren met deze machine, met als gevolg tijdbesparing tijdens iedere wassing.

Optimale beleving

Voor het eerst zal er een takt-machine van Istobal voorzien worden van de LED schermen die doorgaans bekend zijn van de Istobal M’NEX32. Middels deze LED schermen is het mogelijk om eigen logo’s en animaties weer te geven gedurende het wasproces. Dit in combinatie met de nieuwe LED wielgeleiding van Istobal en de LED verlichting van het schuimgordijn, is er een optimale beleving voor de klant gedurende het wasproces.

Uniek

Van Mourik zegt hier over: “We hebben in Geldermalsen al een takt-machine, onze klanten zijn aan het systeem met 2 portalen en een roldeur gewend en met onze nieuwe machine kunnen wij onze klanten meer bieden. Bovendien houden wij er van om met iets unieks te komen. Toen EenzetCarwash met de T’Wash wasstraat kwam waren we de eerste in Nederland met onze locatie in Culemborg, als straks de M’NEX37 in gebruik is genomen zijn we weer trendsetter. Mooi toch?”