De Brekkie’s komen thuis

Carwash Brummen is feestelijk geopend, het is de kleur van de roll-over die de wasgelegenheid nu al speciaal maakt. De luxe M’Nex 32 is uitgevoerd in het zwart. Het is een droom die uitkomt voor de eigenaars, de familie Brekveld. Ruim vierenhalf jaar geleden opende Wim en Annemarie Brekveld hun eerste autowascentrum in Eerbeek. Door de opening van de nieuwe wasgelegenheid zaterdag werd een lang gekoesterde wens vervult, een carwash in de eigen woonplaats.

Het succes van Carwash Eerbeek smaakte naar meer. Door de goede samenwerking bij het eerst carwashproject werd wederom gekozen voor een samenwerking met EenzetCarwash. Het station in Brummen was in eigendom van de familie, echter werd het verhuurd. Toch werd de stap gezet om uiteindelijk zelf het wasgedeelte met shop te gaan doen. “Met het wasgedeelte werd al een tijd niks meer gedaan. Ik dacht dat als ik het zelf niet zou doen, iemand anders misschien de kans zou zien. Uiteindelijk kon ik het voor een goede prijs huren en waagde ik sprong in het diepe”, zegt Brekveld enthousiast.

Onderscheiden

De wasgelegenheid moet zich onderscheiden van andere carwashes. Om dat te doen maakte Brekveld twee bijzondere keuzes. Allereerst koos hij voor de meest uitgebreide en geavanceerde machine in het assortiment van EenzetCarwash en Istobal de M’Nex 32. Na het bestellen van de machine werd hij twee keer gebeld vanuit de fabriek van het Spaanse merk. “Ze wilde echt honderd procent zeker weten dat de kleur goed was en dat ik echt zeker wist dat ik de gekozen kleur wilde. Ik ben namelijk de eerste die de machine volledig in het zwart heeft laten uitvoeren”, zegt hij lachend. Hij zag de zwarte wasstraat in Epe op foto’s van CarwashPro en zag een roll-over in dezelfde kleur al voor zich. “Het is echt iets totaal anders en dat maakt het wel leuk, hij ziet er echt strak uit.”

Ook op het gebied van service wilde de doorgewinterde ondernemer zichzelf onderscheiden. “We wassen auto’s met de hand voor, voordat ze de roll-over ingaan. Dit omdat we echt voor het maximaal haalbare resultaat willen gaan en ook de schaduwplekken waar borstels niet goed bij kunnen, maximaal schoon willen hebben”, legt hij uit. Door het voorwassen wil hij extra service verlenen. Dat het hem wat meer kost omdat dit ook door iemand moet worden gedaan, kan hem weinig schelen. “Veel mensen nemen een roll-over zodat ze geen personeel nodig hebben. Ik heb op onze andere locatie gemerkt dat we juist daar het verschil mee kunnen maken.”

Zwarte cijfers

Toen Carwash Eerbeek werd overgenomen draaide het al jaren met rode cijfers. “Toch zagen we wel degelijk potentie op die locatie, vandaar ook dat we er toch zijn ingestapt toentertijd.” Het bedrijf bestond volgens hem al zo’n zes jaar maar verloor enkel geld. “In de 4,5 jaar dat we met die locatie bezig zijn hebben we het omgebogen naar enkel mooie zwarte cijfers. Mensen zijn een stuk tevredener over de wasbeurt nu en we hebben het aantal wassingen met bijna 4000 laten stijgen. Dat personeel halen we er dus wel uit”, zegt hij lachend.

De nieuwe locatie wordt gehuurd van Tinq. “Wij doen de shop en het wasgedeelte. Het is best uniek aangezien Tinq normaal een onbemand-concept hanteert. Op onze locatie is het dus ook mogelijk om binnen in de shop contant brandstof af te rekenen.” Tijdens de opening kon het duurste wasprogramma voor de helft van de prijs worden aangeschaft. Er ontstond best snel een rij. “Veel mensen weten ons al gelijk te vinden, dat is leuk om te zien als je net geopend bent.”