Een veranderende autowasmarkt vraagt om innovatieve oplossingen.

Veranderende autowasmarkt

Als het om de reiniging van de auto gaat heeft de  consument zijn keus gemaakt, De ene helft kiest voor de laagste prijs, de andere helft kiest juist voor comfort en kwaliteit en gaat daarom steeds vaker naar een locatie met een kettingwasstraat.

Bent u een traditionele carwashondernemer met een standaard rollover? Dan staat u voor een belangrijke keus. Wilt u alles laten zoals het is, of zelfs uw prijzen verlagen om de toegenomen concurrentie het hoofd te bieden, of u kiest er voor om op te schalen naar een kettingwasstraat.

Nog niet zo heel lang geleden had u als carwash ondernemer niet eens de keus om op te schalen. Voor kettingwasstraten gold eigenlijk “hoe langer hoe beter” en los van de bouwkundige aanpassingen die zo’n lange wasstraat met zich meebrengt is er op veel locaties gewoonweg niet de ruimte voor zo’n uitbreiding.

Innovatieve oplossing

De R&D+I afdeling van het Spaanse Istobal signaleerde dit probleem en ontwikkelde in nauwe samenwerking met EenzetCarwash de Istobal 4TA. Een volledige functionele wasstraat met een zo kort mogelijke  ketting. Een wasstraat die bij wijze van spreken zonder problemen in een bestaande washal van bijvoorbeeld een tandem- of takt-machine zou passen.

Zo werd deze wasstraat het beste van 2 werelden, compact als een luxe rollover maar wel voorzien van opties zoals hogedruk dorpelreiniging, een polish programma en dubbele droging in een wasstraat met een kettinglengtes van minimaal 9,30mtr tot maximaal 15,80 mtr.

EenzetCarwash heeft inmiddels ruime ervaring met het plaatsen van de Istobal 4TA wasstraat. Met een capaciteit van circa 25.000 wassingen per jaar – tegen een hogere prijs per wassing, maakt van deze wasstraat een uitstekend terugverdienmodel.

Uitstekend terugverdienmodel

Er zijn inmiddels 4TA’s operationeel in  Heteren, Lienden, Culemborg, Nederweert, Helmond, Roermond en Bunschoten Spakenburg. Op dit moment wordt alweer een nieuwe 4TA gerealiseerd in Balkbrug. De positieve resultaten die carwashondernemers met dit type wasstraat weten te realiseren laten zien dat de Nederlandse consument zijn keuze gemaakt heeft. Wat wordt uw keuze? Wilt u meer weten? Stuur een email naar cwverkoop@eenzetcarwash.nl  en vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw locatie.

Vond u dit een interessant artikel?