Kuzee Middelburg: Eerste locatie met bodemreiniging in wasbox

Het onlangs geopende Autowaspark Kuzee in Middelburg heeft een wereldwijde primeur; bodemwassen in een wasbox. “Het is nog niet eerder gedaan en wordt ook nergens aangeboden. We hadden het idee en lieten het uitvoeren. Inmiddels is het goed afgesteld en werkt het perfect”, zegt ondernemer Bas Kuzee. Hij is van plan om het flink te gaan promoten aankomende periode. 

Het concept werd uiteindelijk uitgewerkt samen met EenzetCarwash. Als basismodel auto werd een BMW 3-serie gebruikt. “Het is een auto met een heel gemiddelde onderkant. Van een Volkswagen Transporter tot een Mini Cooper, zo’, 85 tot 90 procent van de auto onderkanten worden goed schoongemaakt. Mensen met zo’n grote pick-up truck moeten misschien de auto een klein beetje naar achter verplaatsen tijdens het schoonmaken, maar verder is het nu al een groot succes”, zegt hij.

De boxen zijn precies op het juiste moment opgeleverd volgens Kuzee. “De winter komt er aan dus er gaat weer gestrooid worden, de bodem van de auto wordt zodoende extra smerig. Daarnaast zitten we net na het oogst-seizoen van de boeren. De uien en bieten zijn van het land gehaald wat zorgt voor vieze wegen door de tractoren. Mensen maken dan ook dankbaar gebruik van de nieuwe optie”, zegt hij. Zijn plan is om aankomende tijd het nieuwe wascentrum flink te gaan promoten. “We gaan flyers in bussen doen en met de nieuwe reclame gaan we flink op sociale media uitpakken.” (Zie filmpje hieronder)

Werking

Volgens Kuzee is het idee niet eens zo heel lastig. “De roosters in de wasboxen waar we de feature op hebben, zijn met een meter iets breder dan het standaardformaat. Het is ongeveer de onderkant van een auto. In totaal zitten onder het rooster drie rvs-pijpen met 14 nozzles.” In de technische ruimte staat een hogedruk pomp. Deze wordt volgens hem op commando, met een druk op de knop geactiveerd. “Het is een beetje als bij een roll-over maar dan hebben mensen de controle er zelf over.”

Het bodemwassen is geïnstalleerd op drie van de zes nieuwe wasboxen. “Voor veel mensen is het toch wel iets nieuws. We laten ze daarom zo nu en dan gratis kennis maken met de innovatie. Mensen kopen normaal gezien dus tijd, wij adviseren ze hoeveel tijd ongeveer nodig is om de bodem schoon te krijgen.” Volgens hem is da ongeveer 20 tot 30 seconden, net zo lang als bij een roll-over. Een handleiding bij de boxen wijst mensen op de nieuwe mogelijkheden. “Er staat precies op wat je moet doen voor de schoonste auto.”

Schuimkanon

Naast het bodemwassen werd er nog een extra toegevoegd aan de wasboxen, een speciaal schuimkanon. “Het is een aparte slang met spuitstuk dat de auto volledig onder een dikke schuimlaag zet. Mensen vinden het prachtig”, zegt hij lachend. Daarnaast is de euro of anderhalve euro die mensen moeten besteden om het schuim weer van de auto te halen ook zeker mooi meegenomen volgens hem. “Het is iets anders, mensen komen speciaal voor dat soort extra’s naar ons in plaats van naar een ander te gaan.”

Het bodemwassen in de wasbox bevalt inmiddels al zo goed dat werd besloten om het ook op de nieuwe locatie in Terneuzen te plaatsen, ook het schuimkanon zal straks op de nieuwe locatie te vinden zijn. “Deze zal ongeveer in maart klaar zijn, dan missen we helaas net de winter, maar we verwachten dat het ook daar wel gaat aanslaan.” De vloeren van de grote nieuwe wasstraat zijn inmiddels al gestort volgens Kuzee.

Auteur: Thom Mandos
Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.