DE AUTOWASBOULEVARD ZEIST

Wanneer je al je hele leven in Zeist woont en vind dat je nergens fatsoenlijk je auto kunt wassen, dan is er volgens Ingmar Verbeek maar één oplossing: zelf een autowasstraat beginnen. Het werd uiteindelijk een traject van meer dan 4 jaar omdat het erg moeilijk bleek om een geschikt pand op een aantrekkelijke locatie te vinden. Sinds 9 januari is De Autowasboulevard aan de Disselburgerlaan 2a in Zeist geopend.

“Ik wilde persé een Nederlandse naam voor mijn autowasbedrijf en dit gebied heet van oorsprong de Boulevard” zo vertelt Verbeek. De Autowasboulevard bleek een unieke naam die bovendien bij eventuele uitbreiding ook op andere plaatsten toepasbaar zou kunnen zijn.

Auto wassen moet een beleving zijn.

Het moet echt een luxe, leuke ervaring zijn volgens de ondernemer. “Voor wat oudere mensen rijden we bijvoorbeeld de auto door de wasstraat als ze dit willen. Ze kunnen dan in de luxe wachtruimte wachten met een bakje koffie of thee.” Gelijk bij de opening startte hij met een uitgebreid VIP-programma. “We hebben hier twee varianten van. We maken de auto dan van binnen ook schoon. Bij de meest luxe versie worden de banden bijvoorbeeld ook zwart gemaakt. De eigenaar kan rustig in de lounge wachten tot de auto weer klaar is.”

De Autowasboulevard als synoniem voor een luxe ervaring in autowassen.

Wat al bij het betreden van het wasstraatterrein opvalt, is de bijzondere kleurstelling. “Dat is een heel uniek punt van ons concept”, zegt Verbeek. Vooral hoe hij aan de paars-groene combinatie is gekomen. “Ik zat thuis in mijn loungeset en dacht; ‘het moet anders dan anderen.” Toen ik eenmaal met Eenzet Carwash om de tafel zat om de kleuren voor borstels uit te zoeken, vond ik onder op de stapel twee kleuren-stalen waar ik meteen blij van werd.”

Samenwerking met EenzetCarwash

“Wat EenzetCarwash heel goed doet is de ondersteuning tijdens het voortraject” aldus Verbeek. “De  locatieanalyse, de potentie, zeg maar het bedrijfseconomische plaatje, brengen ze heel goed in kaart. De technische invulling heb ik verder aan EenzetCarwash overgelaten, zij hebben verstand van auto’s wassen, ik heb verstand van het leiden van een bedrijf. Zo wilde ik beslist een andere uitstraling dan andere wasstraten, daarin heb ik duidelijk mijn eigen keuzes gemaakt. Uiteindelijk ben ik trots op het eindresultaat.

De Rotonde Specialist

Ingmar Verbeek kreeg 5 jaar geleden, tijdens een bezoek aan Engeland het idee om iets met rotondes te gaan doen. In Engeland zag hij reclame op rotondes, iets wat in die tijd in Nederland onbespreekbaar was. Gemeentes moesten echter steeds meer bezuinigen op openbaar groen en rotondes liggen nu eenmaal in de publieke ruimte op drukke plekken met wel 10.000 voertuigbewegingen per dag. Ik zag de mogelijkheid om gemeentes te ontzorgen van de taak dit openbaar groen te onderhouden en wilde ondernemers de kans bieden om hun naam aan een rotonde te verbinden, waardoor er een win-win situatie voor iedereen zou ontstaan. De gemeente wordt ontzorgd, een ondernemer krijgt een unieke mogelijkheid om de naamsbekendheid te vergroten en last but not least – de rotonde kwam er in de meeste gevallen ook nog eens aantrekkelijker uit te zien. Nadat de eerste gemeentes overstag waren gegaan ging het hard, inmiddels kunt u in meer dan 55 gemeenten rontondes aantreffen met het unieke concept van de Rotondespecialist.

Technische gegevens:

Istobal 4TC wasstraat

Lengte: 40 mtr
Capaciteit 50-100 auto’s per uur
Voorreiniging: 80 bar hogedruk
Hoge druk wiel en dorpelreiniging
Wasborstel station (5 borstels)
Wasmateriaal: Link-Foam®
Chassiswasser
Polish station (3 borstels)
Polishmateriaal: Link-Tex®
Droogstation met dak en zijblowers – kantelbare droogmond
Droogborstels met Link-Tex® borstels

Waterbehandeling
Reverse Osmose
Onthardingsinstallatie

Masterwash handmatige vooreiniging 
150 bar

Accessoires:

3 Istobal Combo Units

  • Digitale bandenspanningsmeter en -pomp
  • Spray automaten t.b.v.
  • Ruitensproeivloeistof
  • Glossy dashboard
  • Clean Glass
  • Glossy wheels
  • Fresh spa parfum

Istobal automatische mattenreiniger Premium

Contactgegevens:

De Autowasboulevard
Dijnselburgerlaan 2a
3705 LP  Zeist
Email: info@deautowasboulevard.nl
Website: www.deautowasboulevard.nl